Van je hobby je werk maken

Vanaf kleins af aan riep ik al dat ik later iets met dieren wilde gaan doen. Mijn vriendinnetjes kwamen met beroepen zoals dolfijnentrainster, dierenopvang, dierenarts, ga zo maar door, maar dat was niet wat ik wilde. Ik had geen idee wat ik nou echt wilde, maar het moest sowieso te maken hebben met dieren.

Op latere leeftijd begon ik meer interesse te krijgen voor fotografie en hier ontstond mijn passie voor het maken van foto’s. Ik heb dit zo’n 2 jaar vriendinnen, de natuur en evenementen gefotografeerd puur voor mezelf als herinneringen. Ik plaatste het op mijn blog en op een gegeven moment werd ik benaderd door een meisje die graag foto’s van haar hond wilde hebben, maar het zelf niet echt voor elkaar kreeg. Hier begon het voor mij allemaal.

Van hobby naar werk

Ik vond het natuurlijk te gek dat ze contact met mij opnam met de vraag of ik dit wilde doen voor een leuk prijsje. Dat ik ervoor betaald kreeg was niet eens wat me echt enthousiast maakte. Ik was vooral enthousiast en ook verbaasd dat ze mijn blog had gevonden, omdat dit meer een online dagboek voor mijzelf was. Ik heb maar natuurlijk ja gezegd en heb een mooie fotoreportage van haar hondje gemaakt. Dit beviel me zo goed dat ik dit graag wilde uitpakken. Het meisje was ontzettend blij met het eindresultaat en zo ging het verhaal al snel rond. Ik kreeg steeds meer klussen en hier begon mijn hobby mijn werk te worden.

Fotografie materialen

De materialen die ik voor mijn fotografie gebruik verschillen eigenlijk per klus. Ik gebruik een EOS 2000D camera en daarmee maak ik de mooiste foto’s. Van ver af, close-ups, etc. Door de jaren heen heb ik natuurlijk verschillende lenzen aangeschaft en kreeg ik door wat goed voor mij werkte. Ik heb ontzettend veel verschillende SD-kaarten er doorheen gejaagd omdat ik altijd maar de goedkoopste nam. Ik kwam er op een gegeven moment achter dat het daadwerkelijk uitmaakt wat voor SD kaart je aanschaft.

Zelf doe ik nu al zo’n 2 jaar met de Mirco sd kaart 128 GB. Op deze kaart staat veel ruimte zodat je niet na elke klus alles al hoeft te importeren. Ook loop je met de Mirco sd kaart 128 GB niet het risico dat je bij een klus foto’s moet gaan verwijderen omdat je kaart al vol zit. Dit zijn allerlei dingen die je vanzelf doorkrijgt.

Geef een reactie