Het Nederlandse winterweer ontvluchten? 4 Redenen om je ticket naar Marrakech te boeken

De dagen worden korter en het kwik daalt. Velen van ons hebben dan ook behoefte aan een vlucht uit deze winterse realiteit. Ben jij ook toe aan warmte, rust en vooral: die heerlijke zonnestralen op je gezicht? Dan ben jij toe aan een reis naar een warm land. Overweeg je hierbij het mooie Marrakech? Goede keuze! In dit blog lees je vier van de mooiste dingen die Marrakech te bieden heeft. Dit zijn redenen om NU jouw reis naar Marrakech te boeken!

De Rode Stad

Marrakech staat ook wel bekend als de rode stad. Dit is niet gek, want een groot deel van de stad is gebouwd met rood leem. Het contrast tussen het rode leem en de prachtige blauwe luchten en palmbomen is een bijzonder aanzicht. De stad is charmant. n de medina is het gemoedelijk, gezellig en er zijn tal van bijzondere markten, kraampjes en restaurantjes.

Marokkaanse thee drinken op een rooftop bar

In het prachtige oude centrum van Marrakech vind je veel rooftop bars met prachtige uitzichten. Neem plaats bij een van de leuke rooftop bars. Ga lekker op een comfortabel bankje met heerlijke zachte kussens zitten en geniet van de zon onder het genot van echte Marokkaanse thee. Pro-tip: Vraag of de suiker los geserveerd kan worden, anders ben je verzekerd van een kop thee vol met suiker. 

Bezoek een echte hamam

In Marrakech is het bezoeken van een heerlijke hamam een absolute must. Een hamam is een traditioneel badhuis waar je kunt genieten van een lekker stoombad. Ook kun je er een massage bij nemen. Je zult je als herboren voelen na een authentiek Marokkaanse behandeling in een hamam. Hamams in Marrakech die zeer goed bekend staan, zijn Bains de Marrakech en Hamam de la Rose. 

Palais de la Bahia

In het mooie Bahia Paleis vind je prachtige paleistuinen, hoge plafonds met bijzondere houtsnijwerken (handgemaakt) en kleurrijke mozaïeken die kenmerkend zijn voor Marokko. Ook kun je de prachtige paleistuinen bezoeken, hier loop je ware kleurexplosies in. Pro-tip: Ga ‘s ochtends om drukte te vermijden 

Shoppen bij de souks in de Medina

Ga je biennkort op vakantie Marrakech? Neem dan zeker de tijd om uitgebreid te gaan shoppen bij de souks in de medina. Hier vind je uiteenlopende kraampjes met tal van producten: echte arganolie, servies in uiteenlopende kleuren, kussens, kleedjes, tassen, portemonnees, verse kruiden… Ga je wandelen door de souks in de medina? Dan ga je hoe dan ook naar huis met tassen vol prachtige spullen.

Geef een reactie