Last minute weg met hemelvaart

Wil jij nog last minute hemelvaart vakantie boeken? Dan wil je natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Of je nu hotels oberhausen gaat zoeken, in Nederland blijft of verder weg gaat. Je wilt natuurlijk, als je er even tussen uit gaat, helemaal tot rust komen en een fijne tijd hebben natuurlijk. Wij zetten wat voor je op een rijtje zodat jij een goede keuze kan maken. 

Een vakantiebestemming kiezen, een lastige opgave

Herken je jezelf in bovenstaande en heb je een eindeloze lijst van vakantiebestemmingen op je wensenlijstje staan en weet je niet welke je als eerst moet kiezen? Of weet je überhaupt niet waar te beginnen bij het zoeken van jouw volgende vakantiebestemming. Volg deze checklist met korte tips en een vakantiebestemming kiezen wordt meteen een stuk eenvoudiger.

Durf te schrappen!

Ja, het liefst zou je de hele wereld zien én alle bestemmingen die op je wishlist staan nog komend jaar afstrepen. Maar laten we wel wezen; er zijn weinig mensen die daar het budget en de vakantiedagen voor hebben. Houd dus in gedachte dat het niet erg is om wat te dromen over te houden. En voel je bevoorrecht dat je de mogelijkheid hebt om één of twee nieuwe bestemmingen per jaar te ontdekken.

Wees je er van bewust dat je vakantiebestemmingen zal moeten schrappen om tot de juiste keuze te komen. Tijdelijk schrappen natuurlijk, want volgend jaar is er een nieuwe ronde!

Wat is jouw vakantiebudget?

Hoe fijn het ook is om eindeloos rond te klikken en weg te dromen bij de mooiste plaatjes van de meest luxe bestemmingen en hotels, het is niet altijd haalbaar. Zoek liever gericht op budget; zo kom je alleen de opties tegen die binnen jouw financiële grenzen liggen. Dat houdt het wel zo overzichtelijk.

Hoe lang wil je maximaal reizen?

Of je nu met de auto of vliegtuig gaat, er is een grens qua reistijd. Voor iedereen is deze anders. Ik ben dol op stedentrips van vier dagen. Maar niet buiten Europa. Dan vind ik de reis te lang t.o.v. de tijd die ik op de bestemming doorbreng. New York is voor mij dus minimaal een week. Zo ga ik ook het liefst twee weken naar de Caraïben i.p.v. één week.

Mocht je kinderen hebben, houd dan des te meer rekening met de reistijd. Doe je jouw kleintjes een plezier met een lange vlucht over zee terwijl voor hen een vakantie aan de Spaanse stranden net zo leuk kan zijn? Ga dan wel op zoek naar stranden die langzaam in zee aflopen. Extra veilig!

Wat zoek je in een vakantie?

Wil jij het liefst de hele dag in de zon liggen of aan het zwembad en ben je simpelweg op zoek naar zonnig weer? Of wil je juist een vakantie vol cultuur en kleine dorpjes waar je heerlijk door kunt slenteren? Laat je niet alleen leiden door mooie plaatjes, maar zoek ook uit wat er per bestemming te doen is.

Geef een reactie