huisdieren

Ieder huisdier verdient de juiste voeding

Als eigen ondernemer voor een dierenspeciaalzaak kom je vaak tot de conclusie dat veel mensen tegenwoordig hun producten graag goedkoper halen bij winkels zoals de action of andere te goedkope ketens. Het probleem is vaak dat vooral honden en katten dan helemaal niet de juiste verzorging krijgen wat de dieren wel verdienen!

 

Goedkoop is duurkoop

Voeding is het allerbelangrijkste voor dieren. Honden hebben een bepaald vleesgehalte nodig in hun voer maar ook verschillende vitamines en mineralen. Voor katten geld hetzelfde. Het grootste probleem met goedkoop voor van bovengenoemde winkel maar ook van de supermarken is dat het voer veel te veel zout bevat en amper voedingsstoffen. Om dit duidelijk te maken hebben wij een campagne bedacht waarbij we bovenstaande dus duidelijk willen vertellen aan het straatbeeld.
Het kost ons als eigen ondernemers best wel veel geld maar dit hebben wij echt over voor alle huisdieren. Het is namelijk zo dat ze door goede voeding en soms zelfs bijvoeding zoals schapenvet gewoon een paar jaar langer leven.

Campagneplan bedenken

Als team bedachten we een campagne en overlegde we hoe wij zo duidelijk mogelijk ons standpunt wilde delen. We besloten vlaggen en flyers te bestellen. Bij het bestellen kwam ik de beachvlag tegen. Dit zie je uiteraard veel op het strand maar is ook handig buiten het strand om omdat je gewoon vele grotere teksten kunt plaatsen op een beachvlag maar ook valt hij sneller op dan een normaal bord of vlag aan de gevel.
Voor het uitdelen van de flyers hadden wij inmiddels officieel toestemming gekregen van de gemeente en de data waarop we gingen flyeren was ook al bekend. Alle personeelsleden, 5 man in totaal, waren allemaal bereid om allemaal 1 dag te flyeren. Ze wilde dit zelfs vrijwillig doen omdat ze wisten hoeveel wij als eigen ondernemers in deze campagne hadden gestoken.

 

Een blije hond maar ons dag weer goed

We hadden voor onze eigen winkel ook een kraam laten plaatsen waar wij uiteraard de flyers op hadden neergelegd en de proefzakjes voeding die de mensen gewoon gratis mee mochten nemen. Uiteraard stonden onze beachvlag bij de kraam.  Een aantal mensen waren overtuigd maar kwamen met het argument dat de voeding die wij verkopen veel te duur is voor een gemiddeld huishouden. De discussie durfde ik aan te gaan. Het is namelijk zo dat hoe beter de voeding is, hoe minder de hond per dag nodig heeft. Een hond kan van 400 gram goedkope voeding opeens nog maar 150 gram nodig hebben. Dan heeft het beestje waarschijnlijk nog minder kans op honger dan de 400 gram goedkope rotzooi. Daarnaast vind ik persoonlijk dat als je geen geld hebt voor een goede verzorging van je dier, dus niet alleen voeding maar ook een dierenarts bezoek, anti vlooien middel en bijproducten zoals schapenvet, dat je geen hond in huis moet nemen.
De campagne was een groot succes en buiten het feit om dat we nu meer klanten hebben op een dag, ik ook de gezonde honden in de winkel zie. Daar hebben wij het allemaal voor gedaan.

Geef een reactie