Hobby van mijn moeder

Een van de grootste hobby’s van mijn moeder is naaien. Ze vindt het geweldig om van oude lappen stof weer iets totaal nieuws te maken. Ze heeft voor mijn kleine nichtje een groot kussen gemaakt van allerlei lapjes die ze samen op de markt hadden uitgezocht. Ze waren op een donderdag ochtend naar de markt gegaan en hadden vier verschillende stoffen uitgezocht. Al deze stofjes hadden verschillende kleuren en leuke printjes. De ene was roze met rode rozen. Terwijl de andere heel stoer was met een blauwe achtergrond met retro fietsen erop. Het was een goede uitdaging voor mijn moeder om hier een mooi kussen van te maken. Na lang knippen en naaien heeft ze een mooi groot kussen in elkaar gezet. Deze heeft ze toen ingepakt en onder de kerstboom van mijn nichtje gelegd. Deze was er super blij mee en herkende meteen haar zelf uitgekozen stofjes. Sindsdien slaapt ze er elke nacht mee.

 

Hoezen voor de kussens

Ook in ons tuinhuisje heeft mijn moeder onze kussens allemaal van een nieuwe hoes voorzien. De oude hoezen waren er namelijk niet zo mooi meer uit gaan zien. Door het intensieve gebruik en de aanslag van de regen vonden we ze niet mooi meer. Mijn moeder had besloten om er zelf nieuwe hoezen voor te gaan naaien. Wij vonden dit een heel leuk idee en hebben haar daarin gesteund. Na een aantal weken waren alle kussens voorzien van nieuwe hoezen. Een mooie frisse blauwe kleur. Ons tuinhuisje zag er direct stukken beter uit. Ook naait ze voor zichzelf mooie jurken en breit ze sokken. Helaas begon de zolder steeds meer op een zooitje te lijken. Ze had niet genoeg plek voor al haar wol en naaispullen. 

 

Nieuw kamer inrichten

Sinds kort is mijn zus uit huis. Ze is gaan samenwonen met haar vriend. Mijn vader kwam op het idee om mijn moeder te verrassen. Aangezien mijn zus haar kamer nu leeg staat. Wilden we deze ombouwen tot een nieuwe naaiplek voor mijn moeder. Hier zou genoeg ruimte zijn voor al haar naai en brei spullen. Samen met mijn vader ben ik naar woonwinkel purmerendgegaan. We hebben een mooie nieuwe tafel voor haar uitgezocht. Hierop zal haar naaimachine komen. Ook hebben we een mooie stoel en een bijzettafeltje gekocht. Gelukkig was mijn moeder die dag met vriendinnen weg. Hierdoor konden we alles heel mooi verbouwen voordat ze terug zou komen. Toen ze die avond terugkwam van haar vriendinnen dag was ze super verrast om haar nieuwe kamer te zien. Sindsdien geniet ze elke keer als ze in haar kamer zit te naaien.

Geef een reactie