kunststof bakken

Een stijlvol huis is een opgeruimd huis

Na dat heerlijke weer van de afgelopen weken, zijn bij mij de voorjaarskriebels toegeslagen. Gewapend met mijn stofzuiger en dweil heb ik vorig weekend al lekker een start gemaakt met de voorjaarsschoonmaak. Het is weliswaar wat vroeg om te beginnen met deze iconische schoonmaakbeurt, maar zoals ik altijd zeg: soms kan je niet vroeg genoeg beginnen. Zeker na de donkere winterdagen kan vrijwel ieder huishouden wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Het enige dat ik altijd lastig vind, is mijn huis opgeruimd houden. Wanneer ik heb opgeruimd, dan voel ik gelijk een stuk beter. Daarom ben ik ook van mening dat een stijlvol huis een opgeruimd huis is. Kan jij wel wat tips gebruiken voor de aankomende voorjaarsschoonmaak? Ik geef ze graag!

Tip 1. Gewoon de handen uit de mouwen steken

Soms moet je ‘gewoon’ beginnen. Ik merk aan mezelf dat ik uiteraard bepaalde dingen liever uitstel. Het gezegde gaat echter niet voor niets: ‘van uitstel komt afstel’. Daarom dwing ik mezelf om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Heb jij wat meer motivatie nodig om te starten met schoonmaken? Denk in dat geval aan het stijlvolle eindresultaat. Bovendien zorgt een opgeruimd huis tevens voor rust in het hoofd. Voel jij je de laatste tijd gestrest? Ben je echt een beetje on edge? Schoonmaken en de rotzooi opruimen kan dan het verschil maken!

Tip 2. Begin met kleine klusjes

Als je dan eenmaal begonnen bent, dan is het belangrijk dat je jezelf gemotiveerd houdt. Het is daarom altijd een goed idee om met kleine klusjes te starten. Ruim bijvoorbeeld eerst het speelgoed van de kinderen op in kunststof bakken. Ligt het gereedschap van je partner overal door en rondom het huis? Ook daar zijn robuuste kunststof bakken voor te vinden online. Met die kunststof bakken kun je zelfs iedere werkplaats of elk magazijn ordenen. Door al die kleine troepjes even netjes op te bergen, zie je trouwens gelijk resultaat. En laat dat nou eens enorm motiverend werken!

Tip 3. Investeren in betere schoonmaakmiddelen

Staan je een paar enorme schoonmaakklussen op de agenda? Kijk je er nu al tegenop? Maak het jezelf dan een stukje makkelijker. Ik raad je aan om een beetje te investeren in de betere/sterkere schoonmaakmiddelen. Je kan natuurlijk voor de goedkope optie gaan, maar dat werkt meer dan eens zeer frustrerend. Bij de schoonmaakmiddelen van mindere kwaliteit moet jij zelf namelijk dubbel zo hard schrobben en poetsen. Daarom kun je soms simpelweg beter investeren in wat sterker spul.

Met mijn tips op zak wordt die voorjaarsschoonmaak een fluitje van een cent! Maak in een handomdraai ook een stijlvol huis door alles even op te ruimen.

Geef een reactie