Retro

Maak van je huis een prachtige galerij met retro spullen

Retro en vintage zijn als woorden niet meer weg te denken uit de moderne vocabulaire. Wie hip is weet dat je met vintage kleding goed voor de dag kunt. En wie een beetje gevoel heeft voor smaak weet dat je je huis heel smaakvol in kunt richten als je moderne spullen combineert met retro spullen. Wat voor retro inrichting kun je in je huis zetten om te zorgen dat ook jij zo’n smaakvol type wordt? Ik help je op weg om jouw huis om te toveren tot de galerij van een echte koning of koningin.

Platenspeler

Het meest bekende item voor in je huis is een platenspeler. Met een platenspeler geef je aan dat je weet (of lijkt te weten) wat goede muziek is. Vroeger was een platenspeler de norm, en om nu het apparaat in je huis te zetten is een statement. Het leuke aan platenspelers is dat juist moderne muziek nu ook wordt uitgebracht op LPs. Je bent dus helemaal niet gebonden aan oude muziek, maar je kunt van alles draaien. Een platenspeler ziet er bovendien fantastisch uit op een bureau of tafeltje.

Retro bank

Een retro bank is wel een stapje omhoog vanaf een platenspeler. De bank ziet er uit als een jaren 50 item uit Amerika. Een retro bank is echter wel een toonzetter voor je hele woonkamer. Je kunt gaan voor een felle kleur zoals rood of geel, maar je kunt ook een subtielere nemen zoals bordeaux. Een retro bank staat voornamelijk gaaf in een woonkamer die verder wat moderner is, met witte Ikea-meubels. Dan komt hij het beste tot zijn recht. Of je gaat natuurlijk voor een woonkamer die volledig retro is, dat is ook echt tof. Dat vergt alleen wel een flinke investering, maar dan heb je wel een echte galerij.

Popcornmachine

Niet alleen staat een ouderwetse retro popcornmachine hartstikke leuk in je keuken. Hij zorgt ook nog eens voor lekkere popcorn! Heerlijk voor bij je Netflix-marathons. Let wel dat een popcornmachine een rijke geur achterlaat in je keuken. Dus neem alleen zo’n apparaat als je goed kunt ventileren. Een retro popcornmachine heeft meestal een schattige rode kleur en van die ouderwetse race strepen erop. Ook weer helemaal jaren 50! Ze komen bovendien in verschillende formaten, van heel klein tot overdreven groot. Op die manier kun je precies een popcornmachine nemen die aansluit bij de beschikbare ruimte. En duur is het ook helemaal niet, de goedkoopste is maar 29 euro, een leuk cadeau dus.

Geef een reactie