onderzoeken

Bouwstenen zijn key

Vandaag is een dag waarvan ik hoop dat er nog vele andere zullen volgen. Misschien vindt je dat het om iets onbenulligs gaat en misschien is dat het ook wel. Ik heb besloten om te gaan schrijven over dingen die ik interessant vind. Ik weet dat deze blog voor stijlvolle vrouwen is maar misschien is dat ook juist de charme ervan.

Als er over stijlvolle vrouwen wordt gesproken, gaat het vaak over mode, make-up, sieraden en dat soort zaken. Heel af en toe wordt dan ook nog het stukje health en fitness aangeraakt. Daar wil ik nu wat verandering in gaan brengen
Zeg nou zelf, hoe vaak wordt een stijlvolle vrouw in verband gebracht met de bouw? Het antwoord laat zich al raden. Bijna nooit. Ik heb het in ieder geval nog nooit zien gebeuren.

Waarom?

De vraag is waarschijnlijk waarom ik daar nu verandering in wil brengen. Dat is vrij simpel uit te leggen. Ik vind dat stijl iets is wat je overal in terug ziet. Je ziet het in wat je aan hebt maar ook bijvoorbeeld aan de inrichting van het huis waarin je woont. Ik wilde dit graag een stapje hoger tillen door niet alleen het huis te nemen waar je in woont maar ook hoe het is gemaakt. Dan bedoel ik ook welke materialen er zijn gebuikt. Daar gaat in een hele wereld achter schuil waar ik eerder (en waarschijnlijk nog steeds) niets van wist.

Voorbeeld

Neem als voorbeeld spaanplaat. Iedereen kent eigenlijk wel de term spaanplaat. Maar wat het precies was, wist ik niet. Dat vind ik dan weer oppervlakkig van mezelf. Het is stilaan mijn missie geworden om stijlvol en oppervlakkig van elkaar te willen scheiden.
Voor de mensen die overigens nieuwsgierig zijn geworden zal ik even kort uitleggen wat spaanplaat is. Spaanplaat is een houtsoort die samen geperst en verlijmd is. Het wordt in veel huizen gebruikt voor verschillende dingen. ZO kun je ze bijvoorbeeld op het dak of op de vloer terug vinden. Daarnaast kun je er ook bijvoorbeeld kasten van (laten) maken. Er zijn een heleboel toepassingen voor de spaanplaat te bedenken. De ene heeft wel weer een ander coating dan de andere maar dat is denk ik meer iets voor een andere blog.

Hoe vind jij dat ik deze uitstapjes maak? Zou je er graag meer van zien of zou ik het hierbij moeten laten? Ik zie graag je mening terug in de reacties.

Geef een reactie