PVC vloeren

Wat komt er allemaal kijken bij PVC vloeren leggen?

Een tijdje terug heb ik bij een vriend geholpen zijn vloeren in de woonkamer te vervangen. Voor mij was het de eerste keer dat ik nieuwe vloeren ging uitzoeken. Ook mijn vriend had dat nog nooit gedaan. Er zijn zoveel verschillende soorten vloerbedekkingen! Daarom wilde ik graag een blog over dit onderwerp schrijven, zodat ik hopelijk de lezers kan helpen. Mochten jullie ooit zelf een keer een vloer uitkiezen, dan weet je er hopelijk meer van dan ik deed. Daarnaast wilde hij niet zomaar een vloer, maar een PVC vloer. Daar wist ik niks over, dus ik heb eerst uitgezocht wat PVC vloeren zijn. In deze blog zal ik vertellen wat PVC vloeren zijn, wat voor soorten er zijn en wat de voordelen zijn.

Wat zijn PVC vloeren eigenlijk?

PVC vloeren bestaan net als de meeste vloeren uit lange planken. Deze planken zijn gemaakt van het materiaal thermoplast. Dit is een veelgebruikt materiaal binnen de vloerenwereld. Wat zo fijn is aan PVC vloeren, is dat het materiaal goedkoop is en makkelijk te bewerken. Dit maakt het gebruik van de vloeren zo aantrekkelijk! De naam PVC staat voor polyvinylchloride. Dat is de scheikundige naam van het materiaal. In de volksmond is dit een soort kunstof. PVC vloeren zijn dus eigenlijk gewoon vloeren van kunststof!

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Dat deze vloeren van kunststof zijn gemaakt geeft veel voordelen. Als eerste is het kunststof ontzettend sterk. Daarmee worden de vloeren stabiel, sterk en geluiddempend. De vloeren zijn dankzij het materiaal ook vochtwerend en erg makkelijk schoon te maken. Door het sterke materiaal zijn ze ook vrijwel krasvrij. En tot slot maakt het materiaal de vloeren dus goedkoop! Deze voordelen maken PVC vloeren erg aantrekkelijk voor mensen met een beperkt budget die wel intensief gebruik maken van hun vloer!

Welke verschillende soorten vloeren zijn er?

Eerst werden de PVC vloeren vooral gebruikt in bedrijven en scholen. In dit soort panden worden vloeren intensief gebruikt. De eigenschappen van de vloeren zorgt er dan voor dat hij lang mee gaat. Maar tegenwoordig zien we steeds vaker PVC vloeren terug in huizen. Voor in huis zijn er verschillende vloersystemen. Deze bepalen ook direct of je de vloer zelf legt, of het liever laat doen. Je hebt een kliksysteem wat vrij makkelijk te hanteren is. Ook zijn er vloeren die vastgelijmd moeten worden. Dit is precisiewerk waar misschien vakmanschap bij komt kijken. Welk systeem je uiteindelijk kiest zou ik af laten hangen van je persoonlijke vloer leg-skills.

Geef een reactie