poloshirt

Een poloshirt voor elk seizoen

Hoeveel vrouwen dit voor hun man of vriend doen weet ik niet precies maar ik vind het leuk om kleding te kopen voor mijn vriend. Zelf houd ik er van shoppen en mijn vriend niet. Als hij toch een keer wat zelf heeft gekocht ben ik daar meestal niet zo enthousiast over. Gelukkig doe ik de meeste inkopen en vindt mijn vriend wat ik koop ook leuk. Nu kom ik de laatste tijd een item tegen dat ik eigenlijk uit het oog was verloren. Eigenlijk weet ik ook niet zo goed waarom want het staat hartstikke leuk. Ik heb het over depoloshirts.

Geschiedenis

Wat de meeste mensen niet weten is dat het poloshirt eigenlijk uit de tennissport komt. Tenniskampioen René Lacoste heeft ze in de jaren twintig ontworpen. Destijds werd tennis in een wit overhemd gespeeld en hij wilde daar eigenlijk van af. Daarom ontwierp het een poloshirt. Al snel wilden ook mensen die geen tennis speelden het shirt graag dragen. Daarom zien we het shirt nog steeds terug in het huidige straatbeeld.

Tijdloos

Eigenlijk is een poloshirt dus iets van alle tijden. Net als overhemden zijn ze er eigenlijk altijd geweest. Ik heb wel het idee dat het poloshirt weer aan populariteit aan het winnen is. Ik koop ze in ieder geval weer vaker dan vroeger en zie er ook weer meer mensen mee lopen. Ze zijn goed te combineren met de meeste broeken en geven zowel een casual als nette uitstraling.

Het leuke van poloshirts is dat je ze meteen kan herkennen. Is het niet aan het model dan herken je het wel aan het stofje. De meeste shirts worden gemaakt van katoen in een bepaalde weving. Deze weving wordt piqué weving genoemd. Er zijn natuurlijk ook andere varianten maar bovengenoemde zijn het meest herkenbaar voor iedereen.
Waar je vroeger vaak alleen in de zomer poloshirts zag met korte mouwen, heb je ze tegenwoordig ook met lange mouwen. Zelf draag ik ze eigenlijk niet maar mijn vriend zegt dat de lange mouwen lekker zitten. Het is nu dus ook mogelijk om met wat kouder weer een polo te dragen.

Kraag omhoog of omlaag

Wat je met de kraag doet, is natuurlijk je eigen keuze. Een aantal jaar geleden was het zo dat iedereen het kraagje van het poloshirt omhoog deed. Eigenlijk weet ik niet precies waarom dat zo was, zal wel mode zijn geweest. Op dit moment is het de bedoeling de kraag weer ‘gewoon’ omlaag te dragen.

Eigenlijk vind ik dat een polo niet mag ontbreken in de kast van een man. Als jij dat ook vindt en je vriend nog niet een heeft, koop je er zelf toch stiekem een voor hem. Ik weet zeker dat hij hem aan zal trekken.

Geef een reactie