Op fietsvakantie door de Alpen

Mooiste gebergte ter wereld

De Alpen horen bij de mooiste gebergtes ter wereld. Het is dan ook niet voor niets dat elk jaar vele Europeanen en mensen over de gehele wereld naar de Alpen trekken om te klimmen, wandelen, skiën en natuurlijk ook te fietsen. In dit artikel gaan we in op die laatste bezigheid. Ik wil graag de beste fietsvakantiemogelijkheden in de Alpen bespreken. We hebben het in dit artikel niet zozeer over wielrennen maar in plaats daarvan meer over gewoon een leuke fietsvakantie om van de bergen te genieten.

Voor de bloemenliefhebber

Maak een korte 4-daagse zelfgeleide fietstocht om de ViaRhôna te ontdekken van Montélimar – een stad die beroemd is om zijn kleurrijke en smakelijke nougat – naar Avignon en zijn Palais des Papes. Fiets op drie opeenvolgende dagen 30 km tot 50 km met de vrije dag bij aankomst zodat u uw uitrusting kunt krijgen en op uw gemak kunt voorbereiden. Volg het ViaRhôna-fietspad naar Pont-Saint-Esprit voordat u geniet van kleine typische Provençaalse wegen. Je altijd aanwezige metgezel zal de wilde rivier de Rhône zijn die door boomgaarden en wijngaarden kronkelt. Uw reis eindigt in de prachtige historische steden Orange en Avignon. De prijs van deze tour is inclusief fietsen, GPS-routes, kaarten en toeristische folders, accommodatie en fietstassen. E-bikes en bagagetransfers indien nodig kunnen ook als extra’s worden toegevoegd. Een goede E-bike mogelijkheid is bijvoorbeeld Shimano Steps.

Voor de klimmer

Fiets vanaf de deur naar enkele van de epische beklimmingen van de Tour de France vanaf je basis in de bergen bij Bourg-Saint-Maurice. Mix en match rijlengtes, hoogtes en hellingen op basis van uw eetlust en uithoudingsvermogen. Er zijn 14 verschillende beklimmingen binnen opvallende afstand van deze vaste basisvakantie – waaronder vier vaak in de Tour de France: Col du Petit St Bernard, de Iseran, Cormet de Roseland en de Madeleine. Prijs is inclusief en suite accommodatie in een speciaal fietschalet met ontbijt, diner en luchthaventransfers. Bovendien zijn er stapels lokaal fietsadvies bij de hand – kies je eigen routes of vraag de Alpine Velo-jongens om je te helpen bij het plannen van je avonturen voor de dag.

Voor de zonnebader

Voor het overgrote deel van deze rit volgt u de rivier de Rhône op de ViaRhona, verkennend door oude jaagpaden en rustige wegen. Als het uitzicht op de rivier niet genoeg is, is er ook de prachtige mountainbike trip. Ontdek traditionele gehuchten en vissershavens zoals Chanaz of Groslée, evenals het levendige kuuroord Aix-les-Bains en het meer van Bourget. Proef onderweg lokale specialiteiten: van Saint-Genix-sur-Guiers en de Cité du Gâteau tot de middeleeuwse straten van Pérouges (en zijn suikertaart) tot de beroemde bouchons van Lyon, dit is een fietstocht voor fijnproevers, wijnliefhebbers, geschiedenisliefhebbers en natuurliefhebbers. De prijs van deze zelfgeleide rit is inclusief fietsen, GPS-routes, kaarten en toeristische folders, accommodatie en fietstassen. Als extra’s kunnen e-bikes en bagagetransfers worden toegevoegd.

Geef een reactie