Letselschade door een whiplash, hoe zit het?

Letsel is al een heel probleem op zich, maar de extra schade zijn daarbovenop maken de situatie niet prettiger. Zeker in het geval van een whiplash, het kan immers iedereen op elke dag overkomen. In de auto, op de werkvloer en ga zo maar door. Dan is het prettig om te weten waar u aan toe bent. Een whiplash advocaat kan u daarbij helpen. In deze blog vertel ik over whiplash schade en de mogelijkheid van een advocaat.

Wat is letselschade

Letselschade is letterlijk de schade die uit letsel voorkomt. De schade kan zowel materieel zijn, zoals een kapotte auto, als immaterieel zoals, oorzaken van verdriet en depressie. Een voorbeeld van fysieke schade is de financiële schade door een opgelopen letsel wat in het ziekenhuis behandelt moet worden. Maar het letsel kan dus ook psychisch zijn. Dan draait de financiële schade misschien om therapiekosten. Doordat deze bedragen snel hoog op kunnen lopen is het aan te raden een letselschadeadvocaat in de arm te nemen.

Wat is een whiplash

Dit is een veel gestelde vraag en een hele logische gezien het onderwerp van deze blog. Een whiplash is een aandoening aan de nek. Het ontstaat doordat uw hoofd plotseling met enorm veel kracht naar voren, achter of zijwaarts beweegt. Zo rekken de spieren en banden in uw nek uit. Door de plotselinge beweging worden de spieren in uw nek overbelast en raken de zenuwen in dit gebied van slag. Hierdoor houdt u hier enorme pijn aan over. De meest voorkomende klachten van een whiplash zijn:

  • Enorme hoofdpijnen die als golven komen en gaan of constant aanhouden
  • Lage rugpijn, dit komt doordat de nek in verbinding staat met de rug.
  • Doordat het lichaam de pijn probeert te verminderen, kost dat enorm veel energie.

Voor deze soort letselschade kan u het beste kiezen voor een speciale whiplash advocaat.

Whiplash schadevergoeding

Een whiplash schadevergoeding verhalen, kan soms wat lastig zijn. Dit komt omdat een whiplash niet op een röntgenfoto te zien is. Het is voor de verzekeraar dan niet objectiveerbaar. Samen met een whiplash advocaat kan u naar de mogelijkheden kijken en heeft u ondersteuning gedurende dit traject. Zo kan hij of zij u aanraden om langs te gaan voor een ‘second opinion’ of uw medisch dossier op te vragen. Het is namelijk gewoon mogelijk om deze schade te verhalen. Zo is onze wet nu eenmaal ingesteld. De vergoeding voor de ziekenhuiskosten kunnen dan dus ook vergoed worden.

Geef een reactie